Palvelut

Ohessa lista apteekkimme palveluista.

Klikkaa auki ja lue tarkemmin.

Saat Kelan korvaamista lääkkeistä sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen, kun korvattavien lääkkeittesi kustannukset ylittävät vuodessa 50 euroa. Alkuomavastuumenettelyä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.

100 % korvattavissa lääkkeissä reseptikohtainen omavastuu on 4,50 € ja vuosiomavastuun (577,66 €) ylittävissä lääkkeissä omavastuu on 2,50 €.

Peruskorvattavissa lääkkeissä korvausprosentti on 40 prosenttia. Alemman erityiskorvausryhmän korvausprosentti on 65 % ja ylemmän erityiskorvausryhmän korvausprosentti on 100 %.

Kela-korvaukset saat suoraan Pakilan apteekista Kela-kortin esittämällä.

 Korvaus-%   Omavastuu
Peruskorvausluokka40 %60 %
Alempi erityiskorvaus65 %35 %
Ylempi erityiskorvaus100 %4,5 € / lääke

Voit uusia reseptisi myös Pakilan apteekin kautta. Uusimme pyydettäessä ne reseptit, jotka voidaan uusia, mikäli lääkärisi ottaa vastaan uusintapyyntöjä apteekista.

eReseptit
eReseptien uusintaan on varattava 8 päivää aikaa. Tietyt terveydenhuollon yksiköt eivät toistaiseksi ota vastaan eReseptien uusintoja.

Käytössämme olevan Anja-annospalvelun avulla saat annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet kerta-annospusseissa kahdeksi viikoksi kerrallaan.
Annospussien mukana toimitettavasta lääkityskortista näet käyttämäsi lääkkeet ja annostuksineen. Kokonaislääkityksen tarkistuksessa selvitetään mahdollisesti tarpeettomat tai päällekkäiset lääkkeet. Varmistamme myös lääkkeiden sopivuuden samanaikaisesti käytettäviksi. Tarkistuksessa pyritään poistamaan mahdollisesti haitallisia lääkeyhdistelmiä sekä vähentämään turhaa lääkekuormaa. Tarkistuksessa mahdollisesti esiin tulevien lääkityksen muutoksia tarkastellaan yhdessä lääkärin kanssa, joka päättää mahdollisista muutoksista.

Palvelemme ammattitaidolla kaikissa resepti- ja itsehoitolääkkeisiin liittyvissä asioissa nopeasti ja ammattitaidolla, vuoden jokaisena päivänä.

Tarjoamme ohjeet ja henkilökohtaisen neuvonnan oikeassa, turvallisessa ja tarkoituksenmukaisessa lääkekäytössä. Kartoitamme sekä oman lääkityksesi että Kela-korvauksen kannalta sopivimmat lääkemäärät. Voit saada Kelalta lisäkorvausta lääkekustannuksista, joiden vuotuinen omavastuuraja ylittyy. Kun keskität ostoksesi Pakilan apteekkiin, seuraamme ajantasaisesti Kela-korvattavien lääkkeittesi omavastuukertymää.

Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä, joten tuotevalikoimamme ja -varastomme on laaja ja kattava. Mikäli tarvitsemasi lääke tai muu apteekkituote puuttuu päivittäisvalikoimastamme, pyrimme tilaamaan tarvitsemasi tuotteet nopeasti saataville.

Mikäli lääkkeesi on mahdollista korvata edullisemmalla, vastaavalla rinnakkaisvalmisteella, ehdotamme sinulle lääkevaihtoa. Myös tietyistä itsehoitolääkkeistä on saatavilla edullisempia vaihtoehtoja.

Seuraamme lääkkeittesi yhteisvaikutuksia, huomioiden meiltä myös aiemmin ostettujen lääkkeittesi päällekkäisyys. Yhteisvaikutukset varmistetaan tarvittaessa myös lääkärin kanssa.

Tarjoamme modernin ja asiakaslähtöisen palvelukonseptin hoito- ja palvelukodeille, kotisairaanhoitoon sekä yksityissairaaloille. Suomen johtavan EasyMedi-apteekkijärjestelmän avulla lääkkeiden tilaaminen on nopeaa ja vaivatonta.

Kotitalouksien lääkejätteiden vastaanotto on maksutonta. Tuo keräykseen vain lääkeaineet. Sinne ei tarvita pakkauksia, ohjeita, ruokakaupasta ostettuja ravintolisiä. Pakkaa tabletit ja kapselit muovipussiin, ne voivat olla läpipainolevyissä. Voiteet ja liuokset voivat olla putkiloissaan ja pulloissaan.

PS. Lääkejätteiden joukosta pitää erottaa jodipitoiset lääkkeet (Betadine, Iodosorb, Jodix) sekä kuumemittarit, jotka sisältävät elohopeaa. Saat apteekilta tarvittaessa lisäneuvoja lääkejätteiden lajitteluun.

Hoitokodeille, kotisairaanhoitoon ja yksityissairaaloille tarjoamme modernin ja asiakaslähtöisen palvelukonseptin. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Pääsääntöisesti keskushermostoon vaikuttaville lääkkeille tulee hakea Schengen-todistus, mikäli lääkettä ollaan viemässä Suomen ulkopuolelle Schengen maihin.

Todistuksen hakeminen

Apteekki voi antaa Schengen-todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistus on hankittava lääkkeen toimittaneesta apteekista ja se on voimassa korkeintaan 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Kun olet toimittanut todistusta koskevat tiedot apteekille (katso tiedot alempaa), saat todistuksen apteekista seuraavana arkipäivänä. Varaa tähän siis riittävästi aikaa ennen matkasi alkua.

Ota mukaan apteekkiin todistuksen laatimista varten:

  • lääkepakkaus
  • lääkettä koskeva lääkemääräys (ei tarvita, kun kyseessä on sähköinen lääkemääräys)
  • matkustusasiakirja (passi tai henkilökortti)
  • dokumentti, josta selviää kotiosoitteesi ja matkan kesto
Schengen-maat

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvia maita Suomen lisäksi ovat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tshekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

Schengen-todistuksen hinta on 10 €

Lisätietoa löytyy Fimean sivuilta.

Muista lääkkeistä voimme tulostaa reseptistä ulkomaan kopion. Ulkomaan kopion tulostaminen on maksutonta.

Pakilan apteekki on Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen hyväksymä opetusapteekki. Mikäli haluat suorittaa opintoihin liittyvän harjoittelun apteekissamme, ota yhteyttä ja tule keskustelemaan mahdollisesta harjoittelupaikasta.

Pakilan apteekissa sinua palvelee farmaseuttien lisäksi koulutetut kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja.

Etkö itse pääse asioimaan apteekissa? Ei hätää, pääset antamaan valtuutuksen toisen puolesta asiointiin suomi.fi-palvelussa. Toinen henkilö voi myös asioida puolestasi ilman valtuutusta, kunhan hänellä on mukanaan henkilöllisyystodistuksesi tai Kela-korttisi, ja hän tietää minkä nimisiä lääkkeitä tarvitset.

Tiedot lääkkeistä ja reseptien voimassaolon näet OmaKannasta.

Lääkkeiden saatavuuden apteekissamme näet Apteekkien lääkehausta.

Meiltä saat mm.

Pakilan apteekki palvelee ja päivystää joka päivä klo 22 asti.